Stowarzyszenie Pisarzy Polskich

Oddział Warszawa
image
image
Kazimierz Strzałka

polski scenarzysta, zm. 1997r. Należał do Stowarzyszenia Pisarzy Polskich.

Filmografia:

Scenariusz

  • 1961 WĘDRÓWKI ŚWIĘTOKRZYSKIE (Film dokumentalny)
  • 1959 WOJNA W KOPYTKOWIE (Film dokumentalny)

Komentarz

  • 1960 MIEJSCE NA LATO (Film dokumentalny)
  • 1948 W DWORACH I PAŁACACH (Film dokumentalny)

Pierwowzory i ekranizowane sztuki

  • 1960 PENSJONAT AZYL (Spektakl telewizyjny) – Autor – PENSJONAT AZYL
  • 1959 CZY ŻYJEMY I OD CZEGO UMIERAMY (Spektakl telewizyjny) – Przekład – CZY ŻYJEMY I OD CZEGO UMIERAMY

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com